Πως χρησιμοποιούμε τα SPECIAL καλούπια;

Πως χρησιμοποιούμε τα SPECIAL καλούπια;

Καλώς ήρθατε στο sweet blog! Σήμερα θα βουτήξουμε στον απολαυστικό κόσμο της σοκολάτας και θα δούμε τον πιο εύκολο τρόπο να φτιάξουμε τέλειες σοκολάτες με τρεις απλές κινήσεις: τα SPECIAL καλούπια σοκολάτας! Τα SPECIAL καλούπια είναι ένα μοναδικό εργαλείο μπορούν να απογειώσει τις σοκολατένιες σας δημιουργίες, και να σας βοηθήσει να φτιάξετε εκατοντάδες διαφορετικά σχέδια, είτε είστε επαγγελματίας είτε απλά θέλετε να δώσετε λίγη χαρά στους γύρω σας.

 

Από τι αποτελούνται τα SPECIAL καλούπια;

Κάθε SPECIAL καλούπι αποτελείται από τρία μέρη:

  • ένα άκαμπτο κομμάτι με γραμμή πλήρωσης
  • ένα μαλακό εύκαμπτο κομμάτι
  • ένα άκαμπτο κομμάτι-καπάκι

 

Οδηγίες χρήσης

Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε πως η σοκολάτα σας είναι σωστά στρωμένη. Εδώ μπορείτε επίσης να βάψετε τη σοκολάτα σας με τα κατάλληλα χρώματα.

    1. Γεμίστε το καλούπι σας: Ρίξτε τη λιωμένη σοκολάτα στο πρώτο μέρος του καλουπιού μέχρι τη γραμμή πλήρωσης.

      καλούπια σοκολάταςκαλούπια σοκολάτας

    2. Αφαιρέστε τις φυσαλίδες αέρα: Χτυπήστε απαλά το γεμάτο καλούπι σε μια επίπεδη επιφάνεια μερικές φορές για να αφαιρέσετε τυχόν φυσαλίδες αέρα από τη σοκολάτα.

      καλούπια σοκολάταςκαλούπια σοκολάτας

    3. Συναρμολόγηση: Τοποθετήστε το εύκαμπτο κομμάτι και το κάλυμμα, πιέζοντας τα μεταξύ τους ελαφρώς, μέχρι η σοκολάτα να γεμίσει ολόκληρο το καλούπι.

    4. Γυρίστε το καλούπι και πιέστε ελαφρά με τα δάχτυλα γύρω από τις κοιλότητες
      καλούπια σοκολάταςκαλούπια σοκολάτας

Τοποθετήστε το καλούπι στο ψυγείο και αφήστε τη σοκολάτα να παγώσει περίπου 11 λεπτά. Μόλις το βγάλετε από το ψυγείο, αφαιρέστε το εύκαμπτο κομμάτι και γυρίστε το καλούπι. Η σοκολάτα σας θα πέσει μόνη της!

Και τώρα αρχίζει το παιχνίδι!

Η σοκολάτα σας είναι πλέον έτοιμη και ήρθε η ώρα να γίνετε δημιουργικοί! Μπορείτε να γεμίσετε τις σοκολατένιες δημιουργίες σας με διάφορες γεμίσεις, όπως nutella, κρέμα, μπράουνις, καραμέλα, περισσότερη σοκολάτα, κάποιο δώρο έκπληγη ή οτιδήποτε άλλο σας αρέσει. Προσωπικά ως γέμιση λατρεύω τις κρέμες της Callebaut, οι οποίες κατά τη γνώμη μου είναι αξεπέραστες.

Για τη διακόσμηση, οι επιλογές είναι αμέτρητες: τρούφες και sprinkles, ξηροί καρποί, φύλλα ή νιφάδες βρώσιμου χρυσού ή αποξηραμένα λουλούδια. Εδώ είναι πραγματικά που μπορεί ο κάθε ζαχαροπλάστης να εκφραστεί και να δώσει την προσωπική του πινελιά στο έργο του!


Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε; Ανακαλύψτε όλη τη συλλογή από SPECIAL καλούπια εδώ.

Καλές δημιουργίες! Και μη  ξεχάσετε να μας δείξετε τι φτιάξατε στο instagram στο @lenkasweetdreams.


Αφήστε ένα σχόλιο

Λάβετε υπ'όψη ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.