Χριστουγεννιάτικα γλυκά από όλο τον κόσμο: ιδέες για να προσθέσετε στις παραδόσεις των γιορτών σας

Χριστουγεννιάτικα γλυκά από όλο τον κόσμο: ιδέες για να προσθέσετε στις παραδόσεις των γιορτών σας

Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή χαράς και γιορτής, και μια από τις πιο αγαπημένες παραδόσεις της εορταστικής περιόδου είναι η απόλαυση νόστιμων γλυκών και λιχουδιών. Από μελομακάρονα μπισκότα και fruitcake μέχρι φλοιό μέντας και eggnog, υπάρχουν ατελείωτες γλυκές απολαύσεις που μπορείτε να απολαύσετε κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Αλλά ενώ πολλοί από εμάς είμαστε εξοικειωμένοι με τα κλασικά χριστουγεννιάτικα γλυκά των χωρών μας, υπάρχει μια πληθώρα νόστιμων λιχουδιών που απολαμβάνουν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο και που ίσως δεν έχετε ακούσει. Σε αυτό το άρθρο του ιστολογίου, θα ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα πιο εξωτικά και αντισυμβατικά χριστουγεννιάτικα γλυκά από χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ένα από τα πιο δημοφιλή χριστουγεννιάτικα γλυκά στη Σουηδία είναι το παραδοσιακό μελομακάρονο σπίτι, γνωστό ως "pepparkakshus". Αυτές οι περίτεχνες κατασκευές φτιάχνονται από ένα μείγμα μελιού, ζάχαρης και μπαχαρικών και συχνά διακοσμούνται με καραμέλες και γλυκά.

Στη Γερμανία, οι χριστουγεννιάτικες αγορές αποτελούν αγαπημένη παράδοση και ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκίσματα σε αυτές τις αγορές είναι το "lebkuchen", ένα είδος μαλακού μπισκότου μελόψωμου. Τα Lebkuchen έχουν συχνά σχήμα καρδιάς ή αστεριού και είναι συχνά διακοσμημένα με γλάσο και πασπαλίσματα.

Lebkuchen recipe - BBC Food

 

Στις Κάτω Χώρες, ένα δημοφιλές χριστουγεννιάτικο κέρασμα είναι το "speculaas", ένα είδος μπισκότου με μπαχαρικά που παρασκευάζεται με μείγμα κανέλας, μοσχοκάρυδου και γαρύφαλλου. Τα speculaas συχνά πλάθονται σε διακοσμητικά σχήματα, όπως ανεμόμυλοι ή ζώα, και απολαμβάνονται με ένα φλιτζάνι ζεστό κακάο ή καφέ.

Speculaas - Wikipedia

Στη Γαλλία, ένα από τα πιο αγαπημένα χριστουγεννιάτικα γλυκά είναι το "buche de Noel", ή χριστουγεννιάτικο κούτσουρο. Αυτό το επιδόρπιο είναι ένα σοκολατένιο παντεσπάνι που τυλίγεται για να μοιάζει με κούτσουρο και στη συνέχεια πασπαλίζεται με βουτυρόκρεμα σοκολάτας. Το Buche de Noel διακοσμείται συχνά με μανιτάρια μαρέγκας και φύλλα πουρναριού για να του δώσουν μια γιορτινή όψη.

Buche de Noel Recipe

Στην Ιταλία, ένα από τα πιο δημοφιλή χριστουγεννιάτικα γλυκά είναι το "panettone", ένα γλυκό ψωμί φτιαγμένο με αποξηραμένα φρούτα και ζαχαρωμένη φλούδα πορτοκαλιού. Το panettone απολαμβάνεται συχνά το πρωί των Χριστουγέννων και συχνά σερβίρεται με ένα ποτήρι αφρώδες κρασί ή σαμπάνια.

Panettone – Wikipedie

Στην Ιαπωνία, μια δημοφιλής χριστουγεννιάτικη λιχουδιά είναι το "kurisumasu keki", ή χριστουγεννιάτικο κέικ. Αυτό το ελαφρύ παντεσπάνι διακοσμείται συχνά με σαντιγί και φράουλες και αποτελεί δημοφιλές δώρο κατά την περίοδο των εορτών.

KFC In Japan For Christmas & Other Traditions | Bokksu

Στη Νότια Αφρική, ένα από τα πιο δημοφιλή χριστουγεννιάτικα γλυκά είναι η "πουτίγκα μαλβά", ένα πλούσιο, κρεμώδες επιδόρπιο που φτιάχνεται με μαρμελάδα βερίκοκο και μουλιάζει σε μια γλυκιά σάλτσα από βούτυρο, ζάχαρη και κρέμα γάλακτος. Η πουτίγκα malva σερβίρεται συχνά ζεστή και αποτελεί δημοφιλή επιλογή για χριστουγεννιάτικα δείπνα και πάρτι.

Malva Pudding, South African Baked Dessert Recipe - Food.com

Αλλά αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα από τα πολλά νόστιμα και εξωτικά χριστουγεννιάτικα γλυκά που απολαμβάνουν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Στη Μέση Ανατολή, τα "ma'amoul" είναι μια δημοφιλής επιλογή - αυτά τα μπισκότα που μοιάζουν με ψωμί μικρού πάχους γεμίζονται με χουρμάδες, ξηρούς καρπούς ή σύκα και συχνά διαμορφώνονται σε περίπλοκα σχέδια.

The Hirshon Lebanese Pistachio Maamoul Cookies - معمول - ✮ The Food  Dictator ✮

Στις Φιλιππίνες, το "queso de bola" είναι μια παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη λιχουδιά - αυτό το τυρί σε σχήμα μπάλας σερβίρεται συχνά με κέικ φρούτων και πλένεται με ένα ποτήρι "ponche crema", ένα κρεμώδες ποτό που μοιάζει με eggnog.

Queso de Bola: A Filipino Christmas Tradition - Manila Sun

 

Στη Βραζιλία, το "bolo rei" είναι μια δημοφιλής χριστουγεννιάτικη λιχουδιά - αυτό το κέικ φρούτων είναι γεμάτο με ζαχαρωμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς και συχνά διακοσμημένο με ένα κοσμηματοστό στέμμα στην κορυφή. Στην Καραϊβική, το "μαύρο κέικ" είναι ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο - αυτό το πλούσιο, υγρό κέικ φτιάχνεται με ένα μείγμα αποξηραμένων φρούτων και εμποτίζεται σε ρούμι ή κονιάκ.

Bolo-Rei | Portuguese King Cake - The Sounds of Portuguese

Στη Ρωσία, το "kulich" είναι ένα παραδοσιακό πασχαλινό ψωμί που απολαμβάνεται και τα Χριστούγεννα. Το kulich είναι ένα ψηλό, κυλινδρικό ψωμί που συχνά διακοσμείται με γλάσο και πασπαλίσματα. Στην Πολωνία, το "piernik" είναι μια δημοφιλής χριστουγεννιάτικη λιχουδιά - αυτό το κέικ που μοιάζει με μελομακάρονο είναι συχνά γεμισμένο με μέλι και μπαχαρικά και συχνά διαμορφώνεται σε διακοσμητικά σχήματα.

Kulich - Traditional Russian Easter Recipe | 196 flavors

Στην Κίνα, το "nian gao" είναι ένα παραδοσιακό κέρασμα για την Πρωτοχρονιά που απολαμβάνεται και τα Χριστούγεννα. Το Nian gao είναι ένα γλυκό, κολλώδες κέικ ρυζιού που συχνά σερβίρεται με διάφορα αλμυρά πιάτα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα "mince pies" είναι μια αγαπημένη χριστουγεννιάτικη λιχουδιά - αυτές οι μικρές, γεμάτες φρούτα πίτες σερβίρονται συχνά με μια κουταλιά σαντιγί ή βούτυρο μπράντι.

Nian gao - Wikipedia

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από νόστιμα και εξωτικά χριστουγεννιάτικα γλυκά που απολαμβάνουν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Από τα σπιτάκια gingerbread της Σουηδίας μέχρι το nian gao της Κίνας, υπάρχει κάτι για όλους να απολαύσουν κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Γιατί λοιπόν να μην δοκιμάσετε κάτι καινούργιο φέτος και να φέρετε μια γεύση από έναν άλλο πολιτισμό στις γιορτές σας;


Αφήστε ένα σχόλιο

Λάβετε υπ'όψη ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.