5 ανθεκτικά γλυκά βάπτισης για το 2022

Ήρθε το καλοκαίρι και οι βαπτίσεις ξεκίνησαν! Μετά το μυστήριο της βάπτισης δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει το κέρασμα στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας από το ζεύγος προς τους καλεσμένους. Όμως τα περισσότερα γλυκά δεν αντέχουν εκτός ψυγείου ειδικά το καλοκαίρι που υπάρχουν υψηλότερες θερμοκρασίες οπότε ποιά είναι η σωστή επιλογή κεράσματος που δεν θα σας “απογοητεύσει”; Συγκεντρώσαμε παρακάτω  5 ανθεκτικά στη ζέστη γλυκά για βάπτιση για το 2022. Είτε είναι παραδοσιακά είτε όχι, ένα είναι σίγουρο ότι θα σας εντυπωσιάσουν όχι μονο με την λαχταριστή γεύση τους αλλά και με τον υπέροχο στολισμό τους!

 

1. Μπισκότα

Ένα από τα καλύτερα ανθεκτικά γλυκά για βάπτιση το 2022 είναι χωρίς αμφισβήτηση τα μπισκότα όχι μόνο γιατί η φαντασία του δημιουργού δεν έχει περιορισμούς αλλά γιατί τα μπισκότα είναι αρκετά ανθεκτικά στη ζέστη και μπορούν να παραμείνουν συσκευασμένα για τουλάχιστον δέκα μέρες χωρίς να χαλάσουν ή να υποστούν αλλοίωση στη γεύση. Συνήθως υπάρχουν δύο τρόποι για το στολισμό των μπισκότων. Ο πρώτος είναι με τη χρήση ζαχαρόπαστας η οποία δεν είναι τόσο απαιτητική διαδικασία και μπορεί να την κάνει κάποιος αρχάριος στην διακοσμητική ζαχαροπλαστική. Γίνεται με τη χρήση “κουπάτ” οπότε δεν είναι χρονοβόρα διαδικασία. Από την άλλη πλευρά υπάρχει η διαδικασία στολισμού με γλάσο. Αυτή η διαδικασία όχι μόνο είναι χρονοβόρα αλλά είναι πολύ πιο σύνθετη, απαιτεί όρεξη και καλλιτεχνικές δεξιότητες απο τον παραγωγό για την διεκπεραίωση της. Αυτό όμως κάνει τα μπισκότα με γλάσο μοναδικά και ένα από τα ανθεκτικότερα γλυκά για βάπτιση το 2022!

 



2. Ντόνατς με γλάσο

Μια λαχταριστή λιχουδιά που λατρέψαμε από μικρά παιδιά! Τα ντόνατς έχουν ενταχθεί πλέον στα ανθεκτικότερα γλυκά  βάπτισης για το 2022 και μάλιστα έχουν μεγάλη ζήτηση. Τόσο μεγάλη ζήτηση που οι παραγωγοί πρωτοπόρησαν και δοκίμασαν εκπληκτικούς συνδυασμούς χρωμάτων καθώς και καινοτόμους τρόπους για να τα στολίσουν. Δίνεται μεγάλη έμφαση στο εξωτερικό και χρησιμοποιείται γλάσο αντί για σοκολάτα γιατί είναι περισσότερο ανθεκτικό και μπορούμε εύκολα να το χρωματίσουμε με λίγες σταγόνες από βρώσιμο χρώμα. Το γλάσο πραγματικά μπορεί να έχει ο,τι χρώμα μπορείτε να φανταστείτε. Πάνω στο γλάσο θα δείτε μικρά σχεδιάκια όπως τρούφα, πολύχρωμες γραμμές και πολλά άλλα ζαχαρωτά στολίδια. Τέλος τα ντόνατς μπορείτε να τα βρείτε είτε τηγανητά είτε ψητά τα οποία μάλιστα είναι πολύ ελαφριά και είναι ένα ανθεκτικό γλυκό βάπτισης που θα ξεπεράσει τις προσδοκίες σας. Λένε πως μια εικόνα είναι ίση με χίλιες λέξεις οπότε σας παροτρύνω απλά να “χαζέψετε” παρακάτω την φωτογραφία και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα!



3. Μαρεγκάκια

Όσο σύνηθες και να είναι σε μια βάπτιση να βρίσκουμε τα μαρεγκάκια κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι αυτό το γλυκό είναι κομψό, φινετσάτο και πάρα πολύ γευστικό. Είναι απίστευτο ότι μπορείς να βάλεις τόσο πολύ τέχνη σε κάτι τόσο μικρό και αυτός είναι ο λόγος που είναι από τις κορυφαίες επιλογές. Όχι δεν τελειώσαμε, υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν! Είναι από τα πιο ανθεκτικά γλυκά στη ζέστη και μπορούν να διατηρηθούν για περίπου ένα μήνα χωρίς καμία απολύτως αλλοίωση! Υπάρχει τεράστια ποικιλομορφία στο χρώμα, στο μέγεθος, στο σχήμα, στη γεύση, στα αρώματα και ακόμα στο τρόπο σερβιρίσματος! Συχνότερα θα τα δούμε να σερβίρονται σε γυάλα για να είναι όλα μαζί όμορφα και να δημιουργούν ένα αρμονικό σύνολο ή θα τα βρούμε σε μορφή γλειφιτζουριού με καλαμάκι και τυλιγμένα με περιτύλιγμα. Θα τα δούμε σε πολλά σχήματα αλλά κυρίως είναι μικρές μπουκίτσες και τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το τιρκουάζ, το λευκό και το απαλό ροζ. Αν θέλετε μπορείτε να το στολίσετε με τρούφα ή πολύχρωμα κας-κας όμως πρέπει να τα στολίσετε πριν μπουν στο φούρνο για να κολλήσουν με τη ζύμη. Δείτε και μόνοι σας γιατί τα μαρεγκάκια είναι ένα από τα καλύτερα και ανθεκτικότερα γλυκά βάπτισης για το 2022!



 

4. Cupcakes

Η ζαχαροπλαστική δεν έχει όρια όταν μιλάμε για τα cupcakes.  Ένα από τα πιο διάσημα γλυκά που δεν θα μπορούσε να λείπει από τη δεξίωση της βάπτισης! Ως προς τη γεύση της ζύμης μπορούμε να προσθέσουμε βανίλια, καραμέλα, cookies και κακάο για να δώσουμε τη γεύση της σοκολάτας. Για τη γέμιση τα πράγματα είναι λίγο πιο ενδιαφέρον διότι υπάρχει ελαφρώς μεγαλύτερη ποικιλία που μπορούμε να προσθέσουμε όπως μπισκότο oreo, φρέσκα φρούτα, καραμέλα και nutella. Η συμβουλή μας είναι να προτιμήσετε cupcakes χωρίς γέμιση βουτυρόκρεμας ή γκανάζ διότι δεν αντέχουν τη ζέστη του καλοκαιριού . Τα cupcakes έχουν μια ιδιαιτερότητα σε σχέση με τα άλλα ανθεκτικά γλυκά. Όσο πιο φρέσκα φαγωθούν τόσο καλύτερη και ζωντανή γεύση έχουν οπότε το βέλτιστο θα ήταν να καταναλωθούν την πρώτη μέρα αφού ψηθούν. Τα cupcakes που προορίζονται για τη βάπτιση τις περισσότερες φορές ψήνονται κατευθείαν σε ειδικό περιτύλιγμα. ‘Αλλες φορές σε ειδικές θήκες όπου συνδυάζεται η θεματολογία της βάπτισης με τα σχέδια και τα χρώματα. Για παράδειγμα cupcakes με λουλουδένια σχέδια που σερβίρονται χωρίς περιτύλιγμα για να αναδεικνύονται και να ταιριάζουν με τα φυσικά λουλούδια του στολισμού της βάπτισης. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό είναι ο στολισμός στην πάνω μεριά όπου χρησιμοποιείται ζαχαρόπαστα και υπάρχουν πολλά και διαφορετικά “κουπάτ” και σφραγίδες για σχέδια! 

 

 

5. Μπισκοτολούκουμο

Ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν το μπισκοτολούκουμο για την δεξίωση της βάπτισης και πλέον το συγκεκριμένο γλυκό μπορεί αναμφισβήτητα να ενταχθεί στα 5 ανθεκτικά γλυκά βάπτισης για το 2022! Ας δούμε μαζί πιο αναλυτικά γιατί το μπισκοτολούκουμο είναι τόσο αρεστό. Αρχικά το μπισκοτολούκουμο αποτελείται από τα μπισκότα και από το λουκούμι, που είναι παραδοσιακό ελληνικό γλυκό το οποίο έχει πατηθεί για να μπει ανάμεσα στα δύο μπισκότα. Εντάσσεται στα πιο ανθεκτικά γλυκά καθιστώντας το έτσι μια ασφαλή επιλογή για κάθε τύπου δεξίωση και όχι μόνο για τα βαφτίσια. Οι γεύσεις που μπορούν να συνδυαστούν είναι εξαιρετικές και υπάρχει μεγάλη ποικιλία. Μπορούν να συνδυαστούν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και να στολιστούν ανάλογα με τη διακόσμηση της δεξίωσής σας. Μερικοι συνδυασμοί είναι: ρόδι-μαστίχα, ρόδι-βατόμουρο, τριαντάφυλλο, περγαμόντο, βανίλια και cookies. Για το στολισμό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κορδέλες με χρώματα της επιλογής σας, χάρτινη δαντέλα σε χρώμα λευκό, πλεκτά λουλούδια, φιογκάκια και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε! Τις περισσότερες φορές τα χρώματα που επιλέγουμε για το στολισμο είναι απαλά χρώματα σαν το σιελ, το ροζ, το σάπιο μήλο και το λευκό.

 

 

Αναφορά στα κουφέτα

Μα πώς θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τα κουφέτα από τα πιο ανθεκτικά γλυκά για βάπτιση στο 2022! Παρόλο που δεν γίνεται να λείπουν από τη βάπτιση,θελήσαμε να κάνουμε μια αναφορά στα κουφέτα διότι κρύβουν και αυτά την ιδιαιτερότητά τους. Η διαδικασία επιλογής κουφέτων δεν είναι τόσο απλή όσο νομίζετε. Εκτός από την ποικιλομορφία στις γεύσεις, στα σχήματα και στα χρώματα υπάρχει και άλλος ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την επιλογή σας. Αν και τα κουφέτα είναι αρκετά ανθεκτικά γλυκά βάπτισης λόγω της ζέστης του καλοκαιριού προσπαθήστε να αποφύγετε τα κουφέτα με σοκολάτα, επιλέξτε ανάμεσα στα κουφέτα αμυγδάλου, τα τραγανά (“crispy”) και τα κουφέτα βότσαλα τα οποία περιέχουν ολόκληρα κομμάτια φρούτων και αποτελούν εξαιρετικούς γευστικούς πειρασμούς! Τέλος τα κουφέτα βγαίνουν σε διαφορετικά σχήματα, σχέδια και χρώματα. Συνήθως έχουν το κλασικό σχήμα αλλά μπορούμε να βρούμε στρογγυλά, μακρόστενα ή σαν βότσαλα. Όσον αφορά τους χρωματισμούς δεν υπάρχει κανένα όριο πέρα από τη φαντασία μας αλλά κυρίως επιλέγουμε ανοιχτά απαλά χρώματα σαν το γαλάζιο, το απαλό ροζ και το λευκό.



Αυτά είναι τα ανθεκτικότερα γλυκά βάπτισης για το 2022 που εμείς ξεχωρίσαμε! Χωρίς αμφιβολία όποιο γλυκό και να επιλέξετε είμαστε σίγουροι οτι θα μείνετε ικανοποιημένοι τόσο από το οπτικό όσο και από το γευστικό αποτέλεσμα, για αυτό επιλέξτε έναν αρκετά ιδιαίτερο και μοναδικό συνδυασμό χωρίς δισταγμό. Κλείνοντας έχουμε να σας δώσουμε μια συμβουλή. Γενικά τα γλυκά βάπτισης θα χρειαστεί να αντέξουν αρκετές ώρες εκτός ψυγείου λόγω μεταφοράς τους ή λόγω της τελετής οπότε προσπαθήστε να αποφύγετε γλυκά που έχουν σαντιγί, κρέμα πατισερί και σοκολάτα. Τέλος καλύτερα αποφύγετε γλυκά με έντονα χρώματα (κόκκινο,μαύρο) γιατί οι κρέμες λιώνουν πιο εύκολα και επιλέξτε nude ή παστέλ χρώματα (απαλό ροζ, λευκό). Αν γνωρίζετε κάποιο ανθεκτικό γλυκό για βάπτιση που δεν αναφέραμε παρακαλώ πείτε μας στα σχόλια αν έχετε κάποια άλλη ιδέα ή διαφορετική προτίμηση! Είμαστε πρόθυμοι να το συζητήσουμε και δεκτικοί να ακούσουμε τις απόψεις σας για αυτό περιμένουμε τις απαντήσεις σας με μεγάλη χαρά!

1 σχόλιο


  • Μίνα Κουκουρακη
    Καλησπέρα, πολλή ωραία ενημέρωση, ευχαριστούμε πολύ.Ειναι σημαντική πάντα κάθε επισήμανση όταν μάλιστα προέρχεται από πρόσωπα με την δική σας εμπειρία. Να είστε καλά καλό βράδυ.🍭🍬🧁👏

Αφήστε ένα σχόλιο

Λάβετε υπ'όψη ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.